Gluténmentes csodacsiga keksz

Anya megint meglepett. Azóta falatozom és egyszerűen nem tudom abbahagyni... nagyon fincsi!
A recept Dénes Anikó: Édes élet glutén- és laktózmentesen című könyvéből ered, Anya egy kevéskét változtatott rajta. 25 dkg Schär mix B-t, egy csomag sütőport, 10 dkg cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és 10 dkg Liga margarint elmorzsolt, majd hozzáadott két tojást és alaposan összegyúrta a tésztát. Két cipóra osztotta és az egyik felébe 1/2 ek. holland kakaóport kevert.
Rizsliszttel szórt deszkán mindkét cipót kinyújtotta, egymásra tette a kettőt és feltekerte. (Ha nagyon lágy a tészta, akkor kis ideig hűtőbe lehet tenni a tekercset.) Körülbelül fél cm-res csigákat vágott belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe egymást mellé sorakoztatta őket és 175 fokos sütőben készre sütötte.


Isteni finom és omlós! A régi "húsdarálós" keksz ugrik be... köszönöm Anya! ♥
sign photo sign_zpsd9768155.png
Süti név by: Katona V.

Share:

0 hozzászólás