Gluténmentes lasagne házi tésztával

Körülbelül 15 évvel ezelőtt ettem életem első lasagne-jét, akkor még búzalisztes és mindenféle gluténszennyelt ( :) ) változatot. Keresztbe-fogadott Anyám készítette el, isteni finoman. Azóta örökké tartó szerelem szövődött közöttünk - mármint a lasagne-val -, így muszáj volt megbirkózni a gluténmentes recepttel is. Először Naturbit lasagne tésztával próbálkoztunk (a próbálkozást ITT találjátok), de hát valljuk be, a lasagne tészta nem két fillér, pláne hogyha gluténmentes. 
Kerek egy hete kérdezte tőlem Anya, hogy mit szeretnék a hétre magammal vinni Pécsre - még rímelt is, pedig nem terveztem. Hirtelen bevillant a lasagne képe, a számba az íze, az orromba az illata... egyértelmű volt a válasz. Amikor Anya bevásárolni ment, mondta, hogy akkor a Tesco-ból hoz egy adag gluténmentes lasagne tésztát (Free From). Majd' elájult, mikor meglátta, hogy 799 Ft 250 g, úgyhogy mikor megérkezett kijelentette, hogy ezúttal bizony maga gyúrja a tésztát. Én olyan büszke voltam!

250 g Schär Farina lisztből, 3 (nagyobb) tojásból és egy kevés sóból olyan tésztát gyúrt, hogy ihaj! Még a Gyermely Zrt. is megirigyelte volna. Vékonyra nyújtotta, majd olyan méreteket vágott belőle, amilyen Jénai tálban tervezte sütni.
Szósznak a méltán híres multifunkcionális szószunkat használta, majd főzött egy kis sajtmártást is. 2 púpos evőkanál Mantler lisztet megfuttatott egy kis Liga margarinon, majd felöntötte kb. 5 dl laktózmentes tejjel. Sóval, borssal ízesítette és még melegen belereszelt 15-20 dkg trappista sajtot. 
Kezdődhetett a rétegezés, alulra kis szósz, rá egy lap tészta, rá egy kis sajtmártás, majd ismét a szósz, tészta, sajtmártás...így rétegezzük szépen egymás után, majd a tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje. :)


Nagyon-nagyon finom! :)
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. szia
    a tésztát kiszárítottátok vagy gyúrt formában egyből a tálba raktátok?
    válaszodat előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem szárítottuk ki, rögtön a tálba tettük. :)

      Törlés