Gluténmentes gofritorony vaníliaöntettel és erdeigyümölcsös szósszal
A pizsipartink másnapján igen menő reggelivel indítottuk a napot... megmondom őszintén, simán el tudnám képzelni az összes reggelt gofritoronnyal, de sajnos nem minden nap engedheti meg az ember magának az ilyen hosszan tartó ébredezést... :D
Először is elkészítettük a "szószokat", hogy legyen idejük picikét hűlni.
1 bögrényi erdei gyümölcs mixet egy lábosba tettem, aláöntöttem 0,5 dl vizet, majd mikor elkezdett forrni, icipicit sűrítettem rajta 0,5 dl vízben kikevert 1 ek. vaníliapudinggal (+1 ek. cukorral).
A vaníliapuding nagyrészét (amiből az előbb kikaptam az egy ek-nyit) kb. 4 dl tejjel és 2 ek. cukorral megfőztem, majd szintén félretettem picikét hűlni.
Hozzávalók a gofrihoz
- 2 tojás
- 3 ek. cukor
- egy csipet só
- 160 g Schär mix it
- 1 tk. sütőpor
- 1,5 dl tej
- 3-4 ek. olaj
Kisütöttem a gofrikat, ebből 5 "virág lett".
Tornyot alkottunk belőlük, majd nyakon öntöttük a híg vaníliapudinggal és a gyümölcsös szósszal. :)
Fincsi volt.
0 hozzászólás