Gluténmentes túrós pogácsa

Imádom a túrós dolgokat, gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen formában tűnik fel a túró egy receptben. A túrós pogácsa esetében például aligha érezhető ki a túró íze, viszont annyira fantasztikus állagot ad a poginak, hogy elképesztően jó. Amiben van túró, az már rossz nem lehet. :)
Tegnap este feltűnt, hogy van egy csomag túró a hűtőben - és még senki nem csapott le rá, hát gyorsan megtettem én. Utólag kiderült, hogy Anya a múlt héten elkészített túrós tejpitét szerette volna megsütni, mert annyira ízlett neki, hogy újabb adagra vágyott - bocsi Anya! Amúgy neki is nagyon ízlett a pogácsa, úgyhogy azért annyira nem is bánta a dolgot. :)
További előnye amellett, hogy nagyon finom, 4 összetevő kell bele, valamint gyorsan el is készül. Ennél több nem is kell. :)

Hozzávalók
  • 250 g túró
  • 250 g rizsliszt
  • 250 g vaj/margarin
  • 1-2 tk. só
A hozzávalókat szépen összegyúrjuk - attól függően, hogy krémesebb, vagy "rögösebb" túrónk van-e, változhat a tészta állaga, menet közben nyugodtan tehetünk még hozzá akár rizslisztet, akár zsiradékot, kis tejfölt, ha morzsálódós lenne -, majd rizsliszttel szórt nyújtólapon olyan vastagra nyújtjuk, amennyire vastagra szeretnénk a pogácsát - ez nem fog nőni, mivel ugye sütőport nem tettünk bele. 
Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét én megkentem tojással, hogy szép legyen, de ez elhagyható lépés, és akkor tojásmentes is a recept. :)
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük és utána már csak annyi a dolgunk, hogy vígan és gondtalanul elmerüljünk az ízek tengerében. 

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás