Gluténmentes puncs szelet

Két éve készült nálunk először Szekeresné Szabó Erzsébet receptje alapján. Emlékszem, amikor megláttam Facebook-on a puncs szeletről készült fényképet, már tudtam, hogy ez lesz a kedvenc süteményem, pedig akkor még nem is kóstoltam. Azóta majdnem minden ünnep elengedhetetlen eleme. Imádjuk :)

Hozzávalók
Piskóta
  • 12 tojás
  • 8 ek. rizsliszt
  • 4 ek. kukoricakeményítő
  • 2 cs. gluténmentes sütőpor
  • kevés víz
  • 8 ek. cukor
"Töltelék"
  • 1 ek. holland kakaópor
  • kávé
  • rum
  • lekvár
  • porcukor 
Máz
  • 20 dkg porcukor
  • kis rumaroma, vaníliaaroma
  • meggylé
  • piros ételfesték

Első körben sütünk két 6 tojásos piskótát. 
Az egyiket kettészeljük, a másikat felaprítjuk, és a kakaóporral, ízlés szerint kis kávéval, rummal/aromával, lekvárral, porcukorral ízesítjük. A kettévágott piskóta mindkét felét megkenjük lekvárral, majd közé töltjük az előbb elkészített masszát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a már hűtőben pihent sütemény tetejére öntjük és eloszlatjuk.
IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOOOOOM!!!






sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Dóri! A mázhoz mennyi folyadékot használják? Milyen állagúnak kell lennie? Nem szippantja be a piskóta ezt a mázat és áztatja el? Várom válaszod! 😊 ( Erika, egy rajongód a fb csoportból 😄)

    VálaszTörlés
  2. Szia Dori!Mekkora tepsihez van a recept? Koszi

    VálaszTörlés