Gluténmentes puncs szelet
Két éve készült nálunk először Szekeresné Szabó Erzsébet receptje alapján. Emlékszem, amikor megláttam Facebook-on a puncs szeletről készült fényképet, már tudtam, hogy ez lesz a kedvenc süteményem, pedig akkor még nem is kóstoltam. Azóta majdnem minden ünnep elengedhetetlen eleme. Imádjuk :)
Hozzávalók
Piskóta
- 12 tojás
- 8 ek. rizsliszt
- 4 ek. kukoricakeményítő
- 2 cs. gluténmentes sütőpor
- kevés víz
- 8 ek. cukor
- 1 ek. holland kakaópor
- kávé
- rum
- lekvár
- porcukor
- 20 dkg porcukor
- kis rumaroma, vaníliaaroma
- meggylé
- piros ételfesték
Első körben sütünk két 6 tojásos piskótát.
Az egyiket kettészeljük, a másikat
felaprítjuk, és a kakaóporral, ízlés szerint kis kávéval,
rummal/aromával, lekvárral, porcukorral ízesítjük. A kettévágott piskóta
mindkét felét megkenjük lekvárral, majd közé töltjük az előbb elkészített masszát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a már hűtőben pihent sütemény tetejére öntjük és eloszlatjuk.
IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOOOOOM!!!
2 hozzászólás
Dóri! A mázhoz mennyi folyadékot használják? Milyen állagúnak kell lennie? Nem szippantja be a piskóta ezt a mázat és áztatja el? Várom válaszod! 😊 ( Erika, egy rajongód a fb csoportból 😄)
VálaszTörlésSzia Dori!Mekkora tepsihez van a recept? Koszi
VálaszTörlés