Gluténmentes kolbászos csigák

Imádom a kolbászos finomságokat, így most egy kolbászos csigát sütöttem, ami isteni finomra sikeredett. :) Nagyon puha, könnyű lett a tészta, gyönyörűen megkelt, és nagyon jó fűszeres, de harmonikus volt a tölteléke is. Egyszóval: elképesztőfinomlettazthiszemavathatokegyújkedvencet.

Hozzávalók:
  • 250 g Mester család kelt tészta liszt
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 1 tk. só
  • 1 csipet cukor
  • 4 g porélesztő
  • 1 tojás
  • 1,7 dl meleg víz
  • 30 g olvasztott vaj
  • Töltelékhez
    • 120 g kolbász
    • 1 ek. vaj
    • 1-2 ek. tejföl
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd ráöntjük a meleg vizet, beleütjük a tojást és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Amikor már majdnem összeáll, hozzáadjuk az olvasztott vajat, picit még tovább dolgozzuk, majd letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
Ha letelt a kelesztési idő, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a töltelékkel: a kolbit "leturmixoljuk", majd a vajjal és a tejföllel picit fellazítjuk - a tejföl mennyisége függhet attól, hogy mennyire szaftoska a kolbi.
Ha megkentük a tésztánkat a töltelékkel, feltekerjük, majd cérna segítségével leszeljük a csigákat.
175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Elképesztő finom. :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás