Gluténmentes kolbászos csigák
Imádom a kolbászos finomságokat, így most egy kolbászos csigát sütöttem, ami isteni finomra sikeredett. :) Nagyon puha, könnyű lett a tészta, gyönyörűen megkelt, és nagyon jó fűszeres, de harmonikus volt a tölteléke is. Egyszóval: elképesztőfinomlettazthiszemavathatokegyújkedvencet.
Hozzávalók:
- 250 g Mester család kelt tészta liszt
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 tk. só
- 1 csipet cukor
- 4 g porélesztő
- 1 tojás
- 1,7 dl meleg víz
- 30 g olvasztott vaj
- Töltelékhez
- 120 g kolbász
- 1 ek. vaj
- 1-2 ek. tejföl
A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd ráöntjük a meleg vizet, beleütjük a tojást és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Amikor már majdnem összeáll, hozzáadjuk az olvasztott vajat, picit még tovább dolgozzuk, majd letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
Ha letelt a kelesztési idő, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a töltelékkel: a kolbit "leturmixoljuk", majd a vajjal és a tejföllel picit fellazítjuk - a tejföl mennyisége függhet attól, hogy mennyire szaftoska a kolbi.
Ha megkentük a tésztánkat a töltelékkel, feltekerjük, majd cérna segítségével leszeljük a csigákat.
175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Elképesztő finom. :)
Elképesztő finom. :)
0 hozzászólás