Gluténmentes diós kocka

Nagymamám volt a diótorta-királynő (ha ismeritek Buddy-t a tortakirályt, na diótortában bizony eltángálta volna :)) Sajnos már nem sütöget, de azért bőszen dicséri, mikor mi készítjük el valamelyik receptjét. :)
Ezúttal Anya zsebelhette be a dicséreteket, megjegyzem: teljesen jogosan, tőlem is kapott egyet-kettőt. Isteni ez a süti - ami most nem tortaformában, hanem sütiformában készült. :)

Hozzávalók
  • 6 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 4 ek. darált dió
  • 4 ek. rizsliszt
  • 1 cs. gluténmentes sütőpor
  • pici víz
 A 6 tojás sárgáját felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált dió, rizsliszt, sütőpor elegyét, és ha sűrű, akkor pici vízzel higítjuk. Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszához. 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Addig elkészítjük a krémet!

Hozzávalók
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 3 ek. forró tej 
  • 1,5 dl tejszín
A vajat és a porcukrot jól kikeverjük. A darált diót a 3 evőkanál forró tejjel leforrázuk és ezt az előbb kikevert margarinos masszába keverjük. Felverjük a tejszínt, majd könnyítjük vele a krémet.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, a krém felét beletöltjük, a másik felét a tetejére tesszük. Tört dióval díszítjük :)
Isteni finom, nagyon-nagyon szeretjük!




sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Kedves Dóri, Problémám a szokásos :): mekkora a tepsi? Köszönöm előre is: Anett

    VálaszTörlés