Gluténmentes zsúrpogácsa - Hadarik Rita termékcsalád

Már egy jó ideje szemezek Hadarik Rita gluténmentes süteménylisztjeivel... annyira jó ötletnek tartom, hogy kimondottan egy sütihez benne van a lisztkeverékben szinte minden lényeges dolog, és nekünk mindössze annyi a dolgunk, hogy kiegészítsük megfelelő mennyiségű folyadékkal. Végre eljött az idő, és ki is próbálhattam az első lisztkeveréket - egyébként nagy fejtörést okozott, hogy melyik liszt kezdje a sort - végül a zsúrpogácsa mellett döntöttem. Hát, nem túlzok... GLUTÉNMENTES PÁLYAFUTÁSOM LEGJOBB POGÁCSÁJA! Elképesztő finom, kívül roppan, belül hihetetlen puha. Ha tudnám, akkor ide kitennék egy tálat, hogy vegyetek egyet és kóstoljátok meg Ti is...
A lisztet INNEN meg tudjátok rendelni.
Követtem a csomagoláson szereplő utasításokat - azzal a kivétellel, hogy én porélesztőt használtam -, nagyon hamar elkészült a tésztagombóc.

Hozzávalók
  • 1 cs. Hadarik Rita zsúrpogácsa lisztkeverék
  • 1 dl meleg víz
  • 4 g porélesztő
  • 1 tk. cukor
  • 80 g vaj
  • 130 g tejföl
  • 1 tojás
A lisztkeveréket egy tálba öntöttem, belekevertem a porélesztőt, a cukrot, majd ráöntöttem a meleg vizet. A vajat megolvasztottam, majd kikevertem a tejföllel és a tojással, és az egészet ráöntöttem a lisztre, majd összedolgoztam a tésztát és 10 percet pihentettem.
Nagyon jó állagú, ruganyos tésztát kaptam, amit rizsliszttel szórt szilikonlapon 2 cm vastagságúra nyújtottam ki, majd kiszaggattam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket és 40 percig kelesztettem. A tetejüket megkentem tojással, majd némelyikre reszelt sajtot, illetve szezámmagot tettem.
175 fokos sütőben 20 perc alatt megsült.
Isteni lett a végeredmény. :)






sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás