Gluténmentes kávétorta

A mai nap meglepetése. :) Egyrészt már alapból ünnep van, hiszen ma van a Lisztérzékenyek Világnapja, de közben átléptük a Facebook-oldalon a 15.000-res határvonalat is. Nagyon nagy meglepi volt, hogy Anya ennek tükrében sütött ma tortát. <3
 És egy nagyon tündéri beszélgetés:
"Apa: 15.000?
Anya: Igen, a Dórika oldala átlépte a 15.000-ret reggel.
Apa: Jaj, igen, tényleg, mikor legutóbb néztem, akkor 14.999 volt."
Így figyelemmel kísérik. <3 
Na, nézzük ezt a csodatortát!

Hozzávalók
  • 6 tojás
  • 6 ek. rizsliszt
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • pici víz
  • Krémhez
    • 1 cs. vaníliapuding
    • 4 kk. Nescafé
    • 3 dl víz
    • 3-4 ek. cukor
    • 2 dl tejszín
A tojásokat kettéválasztjuk, a 6 sárgáját kikeverjük a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, ha sűrű, mehet bele egy pici víz. Felverjük a tojások fehérjét, majd óvatosan a tojássárgájás masszához keverjük és sütőpapírral bélelt tortaformában 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Addig megfőzzük a krémet: a pudingot 3 dl vízben feloldott 4 kk. kávéval, cukorral főzzük fel, majd ha kihűlt, akkor felverjük a tejszínt és robotgéppel a kávés pudingba dolgozzuk.
Ilyenkor már biztos kihűlt a piskótánk is, három részbe vágjuk, majd megtöltjük és kívülről is bevonjuk a krémmel.
Anya csokicseppekből rakta ki a számot. :)

Fincsi volt és a világ legeslegjobb tortája!


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás