Gluténmentes kávétorta
A mai nap meglepetése. :) Egyrészt már alapból ünnep van, hiszen ma van a Lisztérzékenyek Világnapja, de közben átléptük a Facebook-oldalon a 15.000-res határvonalat is. Nagyon nagy meglepi volt, hogy Anya ennek tükrében sütött ma tortát. <3
És egy nagyon tündéri beszélgetés:
"Apa: 15.000?
"Apa: 15.000?
Anya: Igen, a Dórika oldala átlépte a 15.000-ret reggel.
Apa: Jaj, igen, tényleg, mikor legutóbb néztem, akkor 14.999 volt."
Így figyelemmel kísérik. <3
Na, nézzük ezt a csodatortát!
Hozzávalók
- 6 tojás
- 6 ek. rizsliszt
- 4 ek. cukor
- 1 cs. sütőpor
- pici víz
- Krémhez
- 1 cs. vaníliapuding
- 4 kk. Nescafé
- 3 dl víz
- 3-4 ek. cukor
- 2 dl tejszín
A tojásokat kettéválasztjuk, a 6 sárgáját kikeverjük a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, ha sűrű, mehet bele egy pici víz. Felverjük a tojások fehérjét, majd óvatosan a tojássárgájás masszához keverjük és sütőpapírral bélelt tortaformában 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Addig megfőzzük a krémet: a pudingot 3 dl vízben feloldott 4 kk. kávéval, cukorral főzzük fel, majd ha kihűlt, akkor felverjük a tejszínt és robotgéppel a kávés pudingba dolgozzuk.
Ilyenkor már biztos kihűlt a piskótánk is, három részbe vágjuk, majd megtöltjük és kívülről is bevonjuk a krémmel.
Anya csokicseppekből rakta ki a számot. :)
Fincsi volt és a világ legeslegjobb tortája!
0 hozzászólás