Gluténmentes almás-mákos
Szerintem ez egy tipikus nagyon egyszerű, őszi édesség. Most nem tudom eldönteni, hogy az alma miatt gondolom-e őszinek, vagy azért, mert ez a mákos finomság a vaníliaöntettel olyan igazi bekuckózós, teázós, takaró alatt filmnézős hangulatot idéz.
Nagyon egyszerű összeállítani és nagyon hamar elkészül, úgyhogy ha valami gyors finomságra vágytok, próbáljátok ki. :) Az eredeti receptet ITT találtam.
Hozzávalók
- 100 g gluténmentes süteményliszt
- 100 g darált mák
- 1 tk. sütőpor
- 80 g cukor
- 1 tojás
- 1 dl olaj vagy kókuszzsír
- 2,5 dl tejföl
- 2 alma
A tojást kikevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejfölt, elkevertem és elkezdtem adagolni az egymással elkevert darált mákot, lisztet és sütőport.
Mehetett bele a két alma reszelve, majd az olaj is.
A piteformámat kivajaztam, majd kiszórtam rizsliszttel és ebbe öntöttem a masszát.
175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.
A tetejére egy híg vaníliapudingot főztem, ezzel öntöttünk le minden egyes szeletet. :)
2 hozzászólás
Szia Dóri, kipróbáltam, nagyon finom! Szerinted működne alma helyett sütőtökkel is? Juli
VálaszTörlésSzia Juli,
TörlésNem is rossz ötlet! :) Bár még nem próbáltam, szerintem érdemes adni neki egy esélyt. :)