Gluténmentes tiramisu torta
Ezzel a recepttel egy picit megkéstem, még szeptember elején volt Anya születésnapja és kifejezetten kérte, hogy neki ne készítsek tortát, mert pont előző nap döntötte el, hogy innentől mértéket fog tartani, és abba egy torta nem fér bele. :D
Mondtam neki, hogy mértéket tartani így is lehet, de hogy hozzájáruljak a sikeréhez, ezért mini-tortát készítettem cukor helyett édesítővel. :)
Mondtam neki, hogy mértéket tartani így is lehet, de hogy hozzájáruljak a sikeréhez, ezért mini-tortát készítettem cukor helyett édesítővel. :)
17 cm-res átmérőjű tortaformában sütöttem két db 2 tojásos piskótát a szokásos módon (csak most ugye édesítővel):
2 tojás, 2 ek. rizsliszt, 2 ek. cukornak megfelelő édesítő, 4-5 g sütőpor. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd a tojások sárgáját is felverjük az édesítővel, mehet bele a sütőporral elkevert liszt (ha kell, akkor egy pici víz), majd óvatosan összeforgatjuk a két masszát és kivajazott, kilisztezett tortaformában 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez főztem egy vaníliapudingot (1 cs. gluténmentes vaníliapuding, 3 dl tej, 3 ek. cukornak megfelelő mennyiségű édesítő), majd mikor kihűlt, hozzákevertem 2 ek. mascarpone-t és 1 dl felvert tejszínt.
Amikor a piskótalapok is kihűltek, mindkettőt kettévágtam, meglocsoltam őket kávéval, majd megtöltöttem a krémmel.
A torta tetejét megszórtam cukrozatlan kakaóporral és tejszínnel díszítettem.
A torta tetejét megszórtam cukrozatlan kakaóporral és tejszínnel díszítettem.
Egyszerű és nagyon finom! :)
0 hozzászólás