Gluténmentes tepertős pogácsa

Bár a káposztás pogácsát nálam semmi nem veri, ez a kis szemtelen bizony megpróbálkozott vele. Alapvetően ugye elég jó íze van - elég csak a tepertőre gondolni, és mindez egy könnyű kelt tésztába burkolva... ejj. Nagyon finom, de hogy tudjunk mértéket tartani, abba  is bele kell gondolnunk, hogy fenéknövelő. És nem Jen Selter-esen.
De egyszer-egyszer azért szabad. :)

Hozzávalók

  • 300 g gluténmentes kenyérliszt (amilyen éppen otthon van)
  • 4 g porélesztő
  • 1 kk. só
  • 2 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 30 g olvasztott vaj
  • tepertőkrém
A lisztet elkevertem az élesztővel, majd a sóval, ráöntöttem a meleg tejet, hozzáadtam a tojást és elkezdtem összedolgozni. Mikor majdnem összeállt, beleöntöttem az olvasztott vajat, tovább dagasztottam, majd letakartam és 30 percig kelesztettem.
30 perc után egy kis rizsliszttel átgyúrtam a tésztát, majd szintén rizsliszttel szórt szilikonlapon kinyújtottam. Megkentem tepertőkrémmel, majd behajtottam jobbról-balról, felülről, alulról és hagytam 15 percet állni.
15 perc után kinyújtottam, kiszaggattam, majd megkentem a tetejüket tojással és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem őket.

Illatok, ízek... mennyei!


Share:

1 hozzászólás