Gluténmentes boszorkányujjak

Általános iskola vége felé valamiért nagyon elkezdtünk rajongani a Halloweenért. Két barátnőmmel vettünk is egy halloween ötletes könyvet, majd igyekeztünk egy elképesztően ijesztő - általános iskolásokhoz méltó - halloween partit összerittyenteni.
Talán abban láttam először ezt a receptet. Valamiért azóta a Halloween annyira nem játszik nagy szerepet az életemben, persze tököt azért faragok! :D
Na, de lényeg a lényeg, idén elkészült gluténmentesen is! :) 3 évvel ezelőtt is megsütöttem már gluténmentesen, akkor diós tésztából, az is kellően gusztustalan lett. Érdekes szituáció, ha egy süti akkor jó, ha gusztustalan.

Hozzávalók
  • 100 g Mester család süteményliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 60 g porcukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 60 g vaj
  • + meggylekvár + blansírozott mandula
 A száraz összetevőket elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojás, a vajat és elkezdjük morzsolgatni a tésztát. Lehet, hogy nem fog rögtön összeállni, de a kitartó morzsolgatás meghozza az eredményét és nagyon jó állagú kis tésztát fogunk kapni. :) - ha mégsem állna össze, mert mondjuk kisebb tojást használtál, akkor tegyél hozzá egy kis tejfölt, vajat, vagy egy tojássárgáját.

A tésztát 15 részre osztjuk, majd rudakat sodrunk belőle és bütykökkel, valamint apró bevágásokkal megviselt ujjakká varázsoljuk a rudakat. Mindegyik ujj végére egy blansírozott mandulát teszünk, ezzel megágyazunk neki, majd kivesszük és egy kis meggylekvárt kenünk a mélyedésbe - utána mehet vissza a gombás köröm - fúúúj! (a meggylekvár imitálja nekünk a véres körömágyat - ez egyre undorítóbb)

175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amúgy nagyon finom, de jó étvágyat most nem kívánok, mert az azért ebben az esetben kérdéses... :D


Share:

0 hozzászólás