Látogatás a Tündér Tanyán

Ezer meg ezer éve terveztem már egy látogatást itt, vagy még korábban a Tündér-Ligetben, de sajnos Pécsen tanuló balatoni gyerekként nem gyakran sodort az élet a Budapest Cziffra György u 74-be, vagy az Üllői út 749-be. Ámde múlt pénteken! :)
Amióta a 2015-ös Allergén napon megkóstoltam Orsi isteni pihe-puha gluténmentes kenyerét, azóta ábrándozom róla, "ha egyszer eljutok ide..." :) Mára viszont már olyan mértékben kibővült a kínálat, hogy nem tudom, lenne-e olyan finomság, amit szívesen ennék (persze gluténmentesen) és nem kapnám meg náluk.
És nem csak gluténmentes finomságok vannak, hanem tejmentes, cukormentes, szójamentes és tojásmentes péksütik, édesek és sósak is. 
A hűtőpultban rengetegféle isteni tortát találtok, szintén lehet válogatni  gluténmentes, tejmentes/laktózmentes és cukormentes finomságok közül - a választás pedig elképesztő nehéz, mert istenien néz ki az összes. Van ám itt minden, ami szem-szájnak ingere! :)
Nem csak kész finomságokat vásárolhattok, hanem alapanyagokat is hozzá és elkészíthetitek a kedvenceiteket otthon is. Emellett egy hűtőpult telis-tele van laktóz- vagy teljesen tejmentes finomságokkal. Ez ám a kánaán!



Péntek este Orsi előételként egy péklángossal, főételként pedig egy jól megpakolt hamburgerrel várt engem. Ránézésre azt mondtam, hogy ennyi mindent nem fogok tudni megenni, de annyira finom volt, hogy csak csúszott és csúszott... :) 
Emellé pedig egy isteni karácsonyi teát készített nekem Mona, azt hiszem, ennél tökéletesebb kiszolgálást aligha kaphattam volna.
És tudjátok mi még az elképesztően jó? Az, hogy nem csak megveszed a finomságokat és már rohansz is tovább fejvesztve, hanem leülsz, szépen, nyugodtan elfogyasztod őket ezen a nagyon hangulatos helyen, jó társaságban. :) Egy pici szünetet tarthatsz a stresszes hétköznapokban, feltöltődhetsz úgy, hogy közben gyakorlatilag bármit megkívánsz, annak ellenére, hogy ételallergiás vagy, szinte mindenből választhatsz!
Nagyon jól telt az este, bár Monát már régóta ismerem, nagyon örülök, hogy lehetőségem volt Orsit is megismerni, hiszen ő is egy igazi Tündér! :) A karácsonyi tea mellé - rendíthetetlen karácsony rajongókként - karácsonyi zenéket hallgattunk, így repült el az idő fenséges ízek, meleg tea, dallamos karácsonyi nóták és fantasztikus társaság mellett a Tündér Tanyán. :)





Share:

0 hozzászólás