DECEMBER 11. - Képviselőfánk rizslisztből

Nálunk az egész család képviselőfánk-imádó, és most már Bálint családja is! :D Egy családi szülinapra mentünk, amikor is ezt a csokis verziót készítettem el, pár perc alatt el is fogyott az összes, ami a tálcán volt. Nagyon-nagyon finom, érdemes elkészíteni. :) 

Hozzávalók
  • 130 ml víz
  • 65 g Liga margarin
  • 110 g rizsliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk. cukor
  • 4 tojás
  • Krémhez:
    • 1 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor 
    • 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
    • 4 ek. cukor
    • 400 ml tej
    • 250 ml tejszín
A vizet feltesszük a tűzre, majd felolvasztjuk benne a Liga margarint. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a rizslisztet, sót, cukrot, majd alaposan elkezdjük kevergetni. Ha szépen elegyedett, akkor levesszük a tűzről, egyesével beleütjük a tojásokat és alaposan kikeverjük. 
A tésztát habzsákba töltjük és kis kupacokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, majd 160 fokra levesszük a sütőt és sütjük még 10 percet.
A pudingport a cukorral és a kakaóporral együtt megfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni.
A tejszínt felverjük, majd körülbelül 2-3 ek-nyit a már kihűlt pudinghoz keverünk.
A fánkokat kettévágjuk, megtöltjük a tejszínes csokis krémmel és a tetejére sima tejszínt nyomunk. 
Mehet rá a sapkájuk, egy kis porcukor és készen is vagyunk! :)





Share:

0 hozzászólás