DECEMBER 6. - Gluténmentes mézes kókuszkocka rizslisztből

Gyerekkoromban Anya rengetegszer sütött kókuszkockát, nagyon szerettük. Egy ideje azonban valamiért elmaradt nálunk a kókuszkocka sütögetés, de most szerencsére valahogy bevillant, így elkészítettem. 
Én most mini kókuszkockákat sütöttem, kis adaggal, 20x23 cm-res tepsiben, ha nagyobb (magasabb) süteményt szeretnétek, nyugodtan duplázzátok meg a mennyiséget - és akkor a süti nyilvánvalóan magasabb lesz. :)

Hozzávalók
  • 40 g vaj
  • 60 g méz
  • 2 tojás
  • 80 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 ml tej
  • 200 g rizsliszt
  • 7 g sütőpor
Forgatáshoz:
  • 60 ml tej
  • 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek. cukor
  • 60 g margarin
  • rumaroma
  • kókuszreszelék
A vajat és a mézet icipicit felmelegítettem (éppen csak hogy lágy legyen), majd hozzáadtam a tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot és robotgéppel habosítottam. Beleöntöttem a tejet, eldolgoztam, majd hozzáadagoltam a sütőporral vegyített rizslisztet is. 
Alaposan kikevertem és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tésztát. 175 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem (15-20 perc), majd megvártam, míg hűl és apró kockákra vágtam.
A tejben elkevertem a kakaóport, cukrot, elkezdtem melegíteni, majd hozzáadtam a margarint is és "összefőztem" az egészet. Ízlés szerint mehet bele egy pici rumaroma, majd indulhat a mártogatás.

A kis sütikockák aljába beleszúrjuk a villánkat, megmártjuk a kakaós lötyiben, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Így megyünk végig az egész hadseregen.





Share:

0 hozzászólás