DECEMBER 6. - Gluténmentes mézes kókuszkocka rizslisztből
Gyerekkoromban Anya rengetegszer sütött kókuszkockát, nagyon szerettük. Egy ideje azonban valamiért elmaradt nálunk a kókuszkocka sütögetés, de most szerencsére valahogy bevillant, így elkészítettem.
Én most mini kókuszkockákat sütöttem, kis adaggal, 20x23 cm-res tepsiben, ha nagyobb (magasabb) süteményt szeretnétek, nyugodtan duplázzátok meg a mennyiséget - és akkor a süti nyilvánvalóan magasabb lesz. :)
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 60 g méz
- 2 tojás
- 80 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 ml tej
- 200 g rizsliszt
- 7 g sütőpor
Forgatáshoz:
- 60 ml tej
- 2 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
- 3 ek. cukor
- 60 g margarin
- rumaroma
- kókuszreszelék
A vajat és a mézet icipicit felmelegítettem (éppen csak hogy lágy legyen), majd hozzáadtam a tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot és robotgéppel habosítottam. Beleöntöttem a tejet, eldolgoztam, majd hozzáadagoltam a sütőporral vegyített rizslisztet is.
Alaposan kikevertem és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tésztát. 175 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem (15-20 perc), majd megvártam, míg hűl és apró kockákra vágtam.
A tejben elkevertem a kakaóport, cukrot, elkezdtem melegíteni, majd hozzáadtam a margarint is és "összefőztem" az egészet. Ízlés szerint mehet bele egy pici rumaroma, majd indulhat a mártogatás.
0 hozzászólás