DECEMBER 10. - Gluténmentes mézes krémes kehely
Imádom a mézes krémest, de most egy olyan verziót szerettem volna, ami nagyon egyszerűen elkészül és nem kell egy fél napot rászánni. Így gondoltam, pohárkrémet készítek, alapként pedig rizslisztes mézeskalácsot használok hozzá - ennek a morzsája tökéletes alapja lesz a mézes sütinek.
Hozzávalók 2 pohárhoz
- kb. 100 g a rizslisztes mézeskalácsból (recept ITT)
- 200 ml tej
- 2 ek. cukor
- 2,5 ek. rizsdara
- 80 g vaj
- baracklekvár
- csokidarabok
A tejből, cukorból és rizsdarából főzünk egy tejbegrízt, majd hagyjuk kihűlni. Robotgéppel hozzádolgozzuk a vajat, a mézeskalácsot pedig apró darabkákra törjük.
A pohárban rétegezni kezdjük az alapanyagokat - mézes keksz morzsa, grízes krém, kekszmorzsa, baracklekvár, még egy kis keksz, grízes krém, a tetejére pedig csokoládédarabokat szórunk, vagy olvasztott csokit teszünk.
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, és ízvilágban éppen olyan, mint a rendes sütemény. :)
0 hozzászólás