Kicsit felturbóztam a 10 perces fánkot, másnéven a túrófánkot, hogy adventi kabátban pompázzon! :) Annak ellenére, hogy túrófánkról beszélünk és jócskán van benne túró, nem érződik ki az ízén, ezért mertem bátrabban bánni a további ízesítéssel. Hiszen egy könnyű, puha, légies fánki alapot szívesen variál az ember. :)
Fahéjas cukorban hempergettem meg őket és egy karamellszószt is készítettem hozzá, amivel meglocsoltam a fánkik tetejét.
Telitalálat!
Hozzávalók
- 2 tojás
- 50 g cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 1 csipet só
- 180 g tejföl
- 250 g túró
- 240 g rizsliszt (ezt most kevertem barna rizsliszttel, hogy ne legyen utána olyan lelkiismeretfurdalásunk a cukorba hempergetés és a karamellszósz miatt...)
- 10 g sütőpor
A tojásokat felvertem a cukorral, sóval, majd hozzáadtam a tejfölt, túrót és alaposan eldolgoztam. Hozzákevertem a sütőporral elegyített rizslisztet, majd vizes kézzel kis gombócokat formáltam a masszából és forró olajban kisütöttem.
Vigyázzatok arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert akkor hamar megpirul a fánki, de belülről nem tud átsülni.
Mikor kivettem őket az olajból, lecsepegtettem és még forrón megforgattam őket a fahéjas cukorban.
A karamellszósz receptjét pedig ITT találjátok.
Ma sem fogytunk egy dekát sem, de legalább nagyon finomat ettünk! :D
1 hozzászólás
Hogyan lehet feltekerni, hogy ne törjön meg a atészta?
VálaszTörlés