DECEMBER 16. - Gluténmentes zserbógolyó

Minden évben szemezek a zserbógolyóval - hiszen a zserbó ízvilága nagyon bejön nekünk, de azért egy tálca süteményt összerittyenteni nem két perc. Ezek a golyók ezzel szemben nagyon hamar készen vannak. A díszítés pedig abszolút nyerő volt, a kis Rudolfok hamar beférkőznek az emberek szívébe, majd hasába is. 💗

Hozzávalók
  • 100 g gluténmentes darált keksz (házi, rizslisztes verzió, recept ITT)
  • 100 g darált dió
  • 2-3 ek. porcukor ízlés szerint
  • baracklekvár
  • ízlés szerint egy kis rumaroma
  • 100 g étcsoki
  • 1 ek. margarin
  • Díszítéshez:
    • Francia drazsé
    • Schär perec alakú ropi

A darált kekszet elkeverjük a darált dióval, porcukorral, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy eleinte lágy, de azért formázható legyen (megszívja magát a kekszmorzsa, így keményedik majd valamennyit). Ez a mennyiség a lekvár sűrűségétől is függ, én 4 ek. lekvárt adtam hozzá.
A masszából golyókat formázunk (kb. 15 golyó lesz belőle), majd fél órát pihentetjük őket.
Az étcsokit a margarin társaságában megolvasztjuk és belemártjuk a golyókat.
Francia drazséval és gluténmentes ropival díszítjük - készen is van a rénszarvas család. ♥







Share:

0 hozzászólás