DECEMBER 15. - Karácsony-keksz rizslisztből
Valamiért vannak ilyen hülyeségeim, hogy bizonyos ünnepeknek/időszakoknak/évszakoknak különféle ízeket tulajdonítok. Nálam az almás-fahéjas édességek ősz-ízűek, míg ez a keksz például egyértelműen karácsony ízű. A karácsony minden jellegzetes illata megtalálható benne, kivéve a fenyőt! :)
Nagyon finom, megéri kipróbálni!
Hozzávalók
- 210 g rizsliszt
- 5 g útifűmaghéj
- 2 g sütőpor
- 1 csipet só
- 60 g cukor
- 5 g mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg)
- 100 g margarin
- 25 g méz
- 1 tojás
- 50 g dió
- 50 g étcsokoládé
- 50 g mazsola
- 50 g aszalt sárgabarack
A lisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, sütőporral, sóval, cukorral, fűszerekkel, elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a mézet és a tojást, majd alaposan összedolgoztam. A diót, étcsokit, aszalt barackot felaprítottam és a mazsolával együtt a tésztába kevertem. Ez egy ragacsos massza, így lesz a jó, ne ijedjetek meg!
Gombócokat készítünk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire - kellő távolságra - sorakoztatjuk őket és lenyomkodjuk, hogy keksz alakúak legyenek.
175 fokos sütőben 15 perc alatt készre sül.
Nagyon fincsi ♥
0 hozzászólás