DECEMBER 15. - Karácsony-keksz rizslisztből

Valamiért vannak ilyen hülyeségeim, hogy bizonyos ünnepeknek/időszakoknak/évszakoknak különféle ízeket tulajdonítok. Nálam az almás-fahéjas édességek ősz-ízűek, míg ez a keksz például  egyértelműen karácsony ízű. A karácsony minden jellegzetes illata megtalálható benne, kivéve a fenyőt! :) 

Nagyon finom, megéri kipróbálni!

Hozzávalók
  • 210 g rizsliszt
  • 5 g útifűmaghéj
  • 2 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 60 g cukor
  • 5 g mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg)
  • 100 g margarin
  • 25 g méz
  • 1 tojás
  • 50 g dió
  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g mazsola
  • 50 g aszalt sárgabarack
A lisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, sütőporral, sóval, cukorral, fűszerekkel, elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a mézet és a tojást, majd alaposan összedolgoztam. A diót, étcsokit, aszalt barackot felaprítottam és a mazsolával együtt a tésztába kevertem. Ez egy ragacsos massza, így lesz a jó, ne ijedjetek meg! 
Gombócokat készítünk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire - kellő távolságra - sorakoztatjuk őket és lenyomkodjuk, hogy keksz alakúak legyenek. 
175 fokos sütőben 15 perc alatt készre sül.
Nagyon fincsi ♥




Share:

0 hozzászólás