Már tudom, hogy nem csak az én hatalmas kedvencem volt a Raffaello, hanem Ti is imádtátok. Honnan tudom? Mikor a Facebook-oldalon olyat játszottunk, hogyha egy napra elmúlna a gluténérzékenység, ki, mit enne, rengetegen írtátok a Raffaellot! :) És tökre egyetértek, én is imádtam.
Na de! Mindig mondom ugye, hogy szomorkodásra semmi ok! Ezt a receptet követve isteni házi változatot készíthetünk gluténmentes, ízre teljesen olyan lesz, mint a bolti. :) Állagra nyilván nem, hiszen sem ostyát nem teszünk bele, sem pedig azt a folyós krémet, hiszen nekünk - ostya híján - formázható masszára van szükségünk.
De ízre tökéletes!
Nálunk tuti lesz karácsonykor, hiszen előreel tudom készíteni, így nem kell az utolsó pillanatban ezzel foglalkozni, csak előkapom, mielőtt jönnek a vendégek. :)
Hozzávalók
- 45 ml víz
- 60 g porcukor
- 120 g zsíros tejpor
- 60 g kókuszreszelék
- 75 g Liga margarin
- 20 szem mandula
- + kókuszreszelék a forgatáshoz
A vizet felforraltam a porcukorral, levettem a tűzről és belekevertem a tejport. Csomómentesre kevertem, hozzáadtam a margarint, ezzel is eldolgoztam, végül belekevertem a kókuszreszeléket is. Félretettem, megvártam míg kihűl. Utána hűtőbe tettem volna, hogy szépen összeálljon, de tökéletesen összeállt hűtő nélkül is, így erre nem volt szükség.
Golyókat formáztam a masszából, a közepükbe mandulát rejtettem, majd megforgattam kókuszreszelékben.
Imádtuk! ♥ :)
1 hozzászólás
Szia Dóri,
VálaszTörlésesetleg a tejpor helyett tejsavó fehérjével is működik szerinted? :) Köszönöm előre is!