DECEMBER 19. - Fahéjas almaleves
Régóta izgatja a fantáziámat az almaleves, ugyanis még sosem ettem. Imádom a gyümölcslevest és rengetegféle gyümölcsből készítettünk már levest, de almából még soha.
Annyira egyszerűen elkészül és a fűszerezéssel mindenki kedvére variálhatja - nagyon nagyon fincsi! Én most egy karácsonyi ízvilágot lőttem be! :)
Hozzávalók
- 5 közepes méretű alma
- 1 liter víz
- fél citrom leve
- fél narancs leve
- cukor ízlés szerint: első körben 4-5 ek.
- egy csipet só
- fűszeréshez
- fahéj
- szegfűszeg
- gyömbér
- én még egy tk. mézeskalács fűszerkeveréket is adtam hozzá - egyszer élünk
- + 350 ml víz
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
Az almákat meghámoztam, "kicsumáztam" (hogy mondják ezt igényesebben?) és felkockáztam. Az 1 liter vizet feltettem főni, belenyomtam a citrom és a narancs levét, hozzáadtam a cukrot, sót, fűszereztem és hagytam felforrni. Mikor felforrt, mehettek bele az almakockák és tovább főztem, hogy az alma megpuhuljon - kb. 10 perc.
Ekkor hozzáadtam a 350 ml vízben csomómentesre kikevert pudingport és besűrítettem vele a leveskét.
Ez után jött az izgi rész, kóstolgatás és fűszerezés: attól függően, hogy az alma édeskésebb vagy savanykásabb volt - még egy kis citrom, vagy éppen cukor. Ha kevésbé jönnek ki az ízek, akkor egy kis só, és ha csínján bántunk a fahéjjal, mehet bele még nyugodtan abból is. A lényeg, hogy mindig kóstoljuk meg és akkor éppen a mi ízvilágunknak megfelelő lesz! :)
0 hozzászólás