Gluténmentes banános roló
Ezt a finomságot Kriszta készítette, de nemcsak csodafini, hanem annyira guszta és étvágygerjesztő, hogy Veletek is megosztjuk a receptet. :)
A tésztához 8 tojás sárgáját felverünk 70 g
porcukorral és egy csomag vaníliáscukorral, hozzáadunk 40 g kukoricakeményítőt (bármilyen gluténmentes liszt jó), pici tejet (csak hogy önthető állaga legyen), majd egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.
Kriszta üzeni, ne ijedjetek meg, elég vékonyka lesz! :)
200 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Amikor kivettük, vizes konyharuhára tesszük és azzal rögtön feltekerjük, 1-2 percig úgy hagyjuk, majd szétterítjük megint.
Kriszta üzeni, ne ijedjetek meg, elég vékonyka lesz! :)
200 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Amikor kivettük, vizes konyharuhára tesszük és azzal rögtön feltekerjük, 1-2 percig úgy hagyjuk, majd szétterítjük megint.
A krémhez turmixoljunk össze 1,5 banánt, majd keverjük el 500 g mascarpone-val és ízlés szerint porcukorral édesítsük.
Kenjük a tésztára, de a végén hagyjunk kb. 10 cm-res üres részt, hogy feltekerésnél ne tolja ki a krémet. A szélére tegyünk banánt, majd onnan induljunk el és csavarjuk fel.
Minél többet áll a hűtőben, annál jobban összeérik. :)
Nagyon fincsi!
Minél többet áll a hűtőben, annál jobban összeérik. :)
Nagyon fincsi!
0 hozzászólás