Töltött csirke
Annyira régen ettem (ezelőtt) töltött csirkét, hogy nem is tudok pontosan beszámolni róla. Talán még egy gyerekkori karácsonyi ebéd sztárja volt, amit Rózsi mama készített.
Nálunk azóta valahogy kimaradt. Nem is tudom, hogy jött az ötlet - a világért sem szeretném magam fényezni, de mintha én vetettem volna fel Anyának, hogy de régen ettünk töltött csirkét. Így ezt ebédeltünk. Isteni finom volt!
Nálunk azóta valahogy kimaradt. Nem is tudom, hogy jött az ötlet - a világért sem szeretném magam fényezni, de mintha én vetettem volna fel Anyának, hogy de régen ettünk töltött csirkét. Így ezt ebédeltünk. Isteni finom volt!
A recept 4 csirkecombhoz van.
2 gluténmentes zsemlét beáztatunk meleg vízbe, közben pedig 0,5 fej felaprított hagymát megpárolunk, majd ráteszünk 2 megkapart csirkemájat és még 1-2 percig együtt pároljuk őket.
A zsemléket kicsavarjuk, 1 tojást ütünk rá, 1 csokor összevágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a hagymás májat.
A csirkecombok egyik oldalán leválasztjuk a bőrt, a tölteléket négy felé osztjuk és beletöltjük a combikba.
Mielőtt betennénk őket a sütőbe, a combok tetejét lekenjük kacsazsírral, és 175 fokos sütőben pirosra sütjük.
Mielőtt betennénk őket a sütőbe, a combok tetejét lekenjük kacsazsírral, és 175 fokos sütőben pirosra sütjük.
Majdnem elájultam, annyira finomak lettek! :) Nálunk azóta menő-kaja, beállt a főzelék mellé. :D
0 hozzászólás