Mézes-ketchupos csirkemell

Ez is egy olyan ebéd volt nálunk, amikor hirtelen tudatosult bennünk, hogy már nincs maradék, boltba nem tudunk menni, mégis kéne ebédelni, mielőtt elindulunk. Az a szerencsénk, hogy csirkemell mindig van lefagyasztva a mélyhűtőben 2-2 szeletenként, így most előkaptam 2 ilyen kis csomagot, gondoltam kettőnknek 4 szelet elég lesz.
Egy forró vizes fürdővel segítettem a csirkéknek kiolvadni, majd alaposan megmostam őket, beztam, borsoztam és egy kevés fokhagyma granulátumot is hintettem rájuk. Egy tálkában elkevertem 2 ek. ketchupot és 2 kk. mézet, és a csirkemell szeleteket egyenként beleforgattam, majd a tálban hagytam őket kb. fél óráig, hadd lubickoljanak a mézes-ketchupos szószban.
Serpenyőben kevés olajon kisütöttem őket és rizst készítettem mellé.
Nekünk nagyon ízlett, bár Bálint kicsit kétkedve fogadta, tekintve az alapanyagokat ("Ezek meg hogy illenek össze?")
Aztán az első falat után közölte, hogy ez isteni finom, és "Dórika, ezt nyugodtan tedd fel a blogra, mert nagyon jól sikerült!"
:)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

4 hozzászólás

  1. Jöttem olvasni a blogodat,mert nem vagyok egy konyhatündér,de a Kicsilány unokámnak szombaton ebédet kell adnom.Valami finomat. Lehet,hogy ez a csirkemell lesz az? :)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Először nem értettem,hogyhogy nincsen itt egy hozzászólás sem? Aztán rájöttem: a fb.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, az aktivitás nagyrésze átkúszott a Facebook oldalra. :)

      Törlés