Felhőlángos - lángos liszt nélkül

Ez a recept néhány hete gyakorlatilag cirkulál az éterben, 6572 portálon megtalálható, mindenki örül, hogy van ilyen diétás finomság, de nem tudom, hányan próbálják/próbálták ki. Gondoltam, teszek egy próbát. Bár valljuk be, hogy 3 tojásból és 10 dkg túróból azért tényleg nem várjuk, hogy lángos lesz, ugye?
Első elképzelés: ez egy túrós rántotta kis sütőporral és sóval.
De azért reménykedünk :) Ha már ennyire népszerű ez a recept, valami csoda folytán simán lehet, hogy lángost fogok kivenni a sütőből. 

Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 100 g túró
  • 1 cs. sütőpor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd beletesszük a sütőport és azt is beledolgozzuk a robotgéppel. A tojások sárgájához hozzáadjuk a túrót és a sót, majd összedolgozzuk és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál segítségével két kör alakban eloszlatjuk a masszát, majd 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült, egész jól néz ki, reménykedem a csodában, amit a kezdetektől várok, hogy 3 tojásból és 10 dkg túróból lángost sütöttem.
Mehet rá a fokhagymás tejföl, sajt, jöhet a fotó és a kóstolás.
Hát, ez pontosan az, aminek az elején elképzeltem... egy laza rántotta, csak most tejföllel és sajttal eszem.
Miééééért felhőLÁNGOS a neve? Köze nincs hozzá. Azért, mert fokhagymás tejfölt teszek a tetejére és reszelt sajtot, ATTÓL MÉG NEM LESZ LÁNGOS.
Én megtettem mindent, reménykedtem, hittem benne (hátha úgy működik, mint az alternatív gyógyászat), de semmi. Ennek semmi köze a lángoshoz.
Mellesleg nem is ízlett. :D
Tapasztalatnak jó volt, ez a felhőlángos egy nagy átverés, ennyi erőből vehetek egy almakarikát, ha tejfölt, fokhagymát és sajtot teszek a tetejére, akkor az is lángos lesz. :)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

5 hozzászólás

  1. Megsütöttem, iszonyú! Semmi köze a lángoshoz!

    VálaszTörlés
  2. Sem a felhőhöz, sem a langoshoz nem hasonlít :-) de ha nagyon éhes vagy meg lehet enni!!!

    VálaszTörlés
  3. Kár érte szeretem a lángost, de lisztet nem ehetek..








    VálaszTörlés
  4. Koszonom, h oszinte voltal 🙏🏻

    VálaszTörlés