Gluténmentes mézes keksz - Hadarik Rita termékcsalád

A Hadarik Rita süteményporok közül másodikként a mézes kekszet teszteltem, megmondom őszintén, talán ez izgatta a legjobban a fantáziámat, hiszen hihetetlen nagy mézeskalács rajongó vagyok és imádom a fűszeres kekszeket.
Azt hittem, a pogácsánál már nem lehet nagyobb az örömöm, de lehet... Ismeritek azt az érzést, amikor az amerikai filmekben kisül a gingerbread (mézeskalács), kicsit vastagabb, mint mi szoktunk, kicsit nagyobb, mint mi szoktunk, nagyon puha és ahogy beleharapnak, azt kívánod, hogy bárcsak Te lehetnél az a szereplő, a mézeskali meg bárcsak gluténmentes lenne. Na, most én vagyok az a szereplő, de mivel engem senki nem filmez, smink nélkül és pizsiben is nyomathatom... ez a legjobb benne. :)
Elképesztő finom mézes keksz "sült ki" belőle, már megvan az idei karácsonyi mézeskalács recept! ;)
Szintén követtem a csomagoláson található összetevőket és leírást.
A lisztet INNEN tudod megrendelni.

Hozzávalók
  • 1 cs. Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverék
  • 62,5 g vaj
  • 112,5 g méz
  • 62,5 g porcukor
  • 1 tojás
A vajat felolvasztottam, majd belekevertem a mézet és a porcukrot, hogy utóbbiak is picit "megolvadjanak". A lisztkeverékbe beleütöttem a tojást, picit elkevertem, majd mehetett hozzá a mézes-vajas lötyi, és átdolgoztam az egészet. Először egy ragacsos tésztát kapunk, de 40 perc pihentetés után tökéletesen jó állagú, gyúrható tészta lesz belőle. (Én nem tettem hűtőbe, letakarva a konyhapulton pihentettem.) Rizsliszttel szórt szilikonlapon vastagabbra nyújtottam, mint szoktam a mézeskalácsot (kb. 4 mm), majd kiszaggattam, és sütipecséttel díszítettem. Kb. 30 darab keksz lett belőle.
175 fokos sütőben 8 percet sültek.
Elképesztő finom, most ez a kedvenc kekszim. :)




sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás