Gluténmentes fekete-fehér süti gyümölccsel
A hűsítő finomságok mellett nyáron szerintem a kevert sütik is nagyon előnyösek, egyrészt mert nagyon egyszerűen, hamar megvannak, nem kell sokat időznünk a konyhában, másrészt pedig azért, mert ilyenkor általában tele van az udvar finomabbnál finomabb gyümölcsökkel, és ezek a sütik bármilyen gyümölccsel elképesztő jól működnek.
Nálunk június közepétől cseresznye és málna dömping van, így én most cseresznyével készítettem el ezt az isteni süteményt. Nem szerettem volna a szokásos joghurtos, vagy grízes verziót készíteni (pedig azokat is imádjuk), ezt a fekete-fehér süti tippet drága Keresztanyukámtól kaptam.
Lássuk hát, hogyan készül!
Lássuk hát, hogyan készül!
Hozzávalók
- 250 g BROLL gluténmentes süteményliszt
- 4 tojás
- 140 g cukor
- 1 cs. sütőpor
- 250 g vaj vagy 200 g zsír
- 2,5 dl tej
- 2 ek. kakaópor
A lisztes masszát kettéválasztottam, majd az egyik felét kakaóporral megszíneztem - és adtam hozzá még egy kevés tejet, mert így egy picit sűrűbb lett. A felvert tojásfehérjét is kettészedtem, egyik felét a "fehér", másikat a "fekete" részhez adtam és óvatosan dolgoztam bele, hogy ne törjem össze a habot.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem először a fehér, majd a kakaós tésztát és villával kicsit "megbolygattam", hogy itt-ott elegyedjenek a színek.
A már kimagozott cseresznyét megforgattam egy kis rizslisztben, majd így szórtam a sütemény tetejére.
175 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon könnyű és szaftos süti lett a végeredmény, nálunk mindenkinek nagyon ízlett. :)
0 hozzászólás