Gluténmentes kenyérlángos
Kívül ropogós, belül puha tészta + tejföl + fokhagyma + sajt + bacon + lilahagyma... a legeslegjobb alapanyagok mind együtt. Nem kell sokat tanakodni, a végeredmény is elképesztő jó, imádjuk a kenyérlángost. :)
Nagyon egyszerű finomság, de annál nagyobb sikert arat... nem gluténérzékenyek is előszeretettel fogyasztják (vagyis mindenki más is rajtam kívül :D).
Hozzávalók a tésztához
- 250 g gluténmentes kenyérliszt
- 4 g porélesztő
- 1 csipet cukor
- 1 tk. só
- 2 dl meleg víz
- 2 ek. olívaolaj
A lisztbe belekeverjük a porélesztőt, cukrot, sót, ráöntjük a meleg vizet és elkezdjük összedolgozni. Mehet bele az olaj, azzal is eldolgozzuk, majd letakarjuk és 50 percig kelesztjük. Mikor szépen megkelt a tészta, egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a tésztát és "széthuzgáljuk" (bocsi, nem jutott eszembe jobb szó :D) benne. Innentől már kedv, ízlés és otthon fellelhető alapanyagok kérdése az egész. :) Én kb. egy kis doboz tejfölbe belekevertem egy jó adag reszelt trappista sajtot és belenyomtam két gerezd fokhagymát, ezzel kentem meg a tésztát. A tetejére bacont és szeletelt lilahagymát tettem, így sütöttem 175 fokos sütőben kb. 25 percig.
Elképesztő fincsi lett. :)
2 hozzászólás
Dori ebbol a mennyisegbol hany ekkora szelet lett mint ami a kepen szerepel?
VálaszTörlés4 ilyen lett :)
Törlés