Gluténmentes sajttorta
Tavaly nyáron rengetegszer készítettünk sajttortát, olyan egyszerű finomság és jó hidegen annyira jól tud esni a nagy melegben. :) Úgyhogy elkészült az idei első is, ez most egy pici, 18 cm-res tortaformában. (Anya mindig szokott egy kis meggylekvárt kenni a tetejére és úgy süti meg, nekem natúran jobban bejön.)
Hozzávalók:
- 150 g darált keksz (házi kekszből)
- 50 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- 250 g mascarpone
- 150 g túró
- pici vaníliaaroma
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só
- 1 ek. rizsliszt
A darált kekszes alapra öntjük, elsimítjuk és 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, és jót tesz neki, ha egy éjszakát a hűtőben pihen - nálunk sosem tud addig várni. :)
0 hozzászólás