Gluténmentes sajttorta

Tavaly nyáron rengetegszer készítettünk sajttortát, olyan egyszerű finomság és jó hidegen annyira jól tud esni a nagy melegben. :) Úgyhogy elkészült az idei első is, ez most egy pici, 18 cm-res tortaformában. (Anya mindig szokott egy kis meggylekvárt kenni a tetejére és úgy süti meg, nekem natúran jobban bejön.)

Hozzávalók:
  • 150 g darált keksz (házi kekszből)
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 250 g mascarpone 
  • 150 g túró
  • pici vaníliaaroma
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek. rizsliszt
A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljába nyomkodjuk. A tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliaaromát, pici sót, mascarponet, túrót, majd a lisztet és robotgéppel összedolgozzuk.
A darált kekszes alapra öntjük, elsimítjuk és 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, és jót tesz neki, ha egy éjszakát a hűtőben pihen - nálunk sosem tud addig várni. :)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás