Gluténmentes sült túrótorta málnaöntettel
Mivel a BROLL gluténmentes kenyérlisztje és a belőle készült lángosok nagy sikert arattak nálunk, alig vártam, hogy kipróbáljam a termékcsalád süteménylisztjét is. :) Ilyen melegben pedig valami nagyon egyszerű, de frissítő finomságra vágytunk, amit egy rövid időn belül túrós süti (túró= legjobb) személyében köszöntöttünk. Mindenképpen szerettem volna rá valami még frissítőbb öntetet is, és mivel már rengeteg málnánk van, nem is volt kérdés, hogy mivel dobjuk fel a süteményt.
Lássuk a hozzávalókat :)
Lássuk a hozzávalókat :)
Hozzávalók
- 250 g BROLL gluténmentes süteményliszt
- 200 g túró
- 3 tojás
- 85 g porcukor (tudjátok, nekem a kevésbé édes a tökéletes, egy "normál ízlésű" embernek kb. 150 g porcukor is elkél... lásd: a család többi tagja)
- 10 g gluténmentes sütőpor
- biocitrom reszelt héja
- vanília aroma
- 1 dl tej
Amíg sül, elkészítjük a málnaöntetet.
Hozzávalók
- 300 g málna
- 1 ek. porcukor
- 1 dl víz
- 1 csapott tk. útifűmaghéj
Megvárjuk míg a sütemény és az öntet is kihűlt, majd az isteni málnás szószt az elképesztően könnyű süteményre öntjük és szabad utat kapunk az ízek tengerére. :)
0 hozzászólás