Gluténmentes sült túrótorta málnaöntettel

Mivel a BROLL gluténmentes kenyérlisztje és a belőle készült lángosok nagy sikert arattak nálunk, alig vártam, hogy kipróbáljam  a termékcsalád süteménylisztjét is. :) Ilyen melegben pedig valami nagyon egyszerű, de frissítő finomságra vágytunk, amit egy rövid időn belül túrós süti (túró= legjobb) személyében köszöntöttünk. Mindenképpen szerettem volna rá valami még frissítőbb öntetet is, és mivel már rengeteg málnánk van, nem is volt kérdés, hogy mivel dobjuk fel a süteményt.
Lássuk a hozzávalókat :)

Hozzávalók
  • 250 g BROLL gluténmentes süteményliszt
  • 200 g túró
  • 3 tojás
  • 85 g porcukor (tudjátok, nekem a kevésbé édes a tökéletes, egy  "normál ízlésű" embernek kb. 150 g porcukor is elkél... lásd: a család többi tagja)
  • 10 g gluténmentes sütőpor
  • biocitrom reszelt héja
  • vanília aroma
  • 1 dl tej
Nagyon egyszerű a dolgunk: a tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt és a tej is. Robotgéppel pillanatok alatt szépen eldolgozzuk, majd margarinnal kikent, rizsliszttel kiszórt (egyszerűbb megoldás: sütőpapírral bélelt) tortaformába tesszük és 175 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a málnaöntetet.

Hozzávalók
  • 300 g málna
  • 1 ek. porcukor
  • 1 dl víz
  • 1 csapott tk. útifűmaghéj
 A málnát beletesszük egy kisebb lábosba, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és hagyjuk felforrni. Mikor felforrt, levesszük a tűzről, alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk az útifűmaghéjat, ezzel picit sűrítjük a szószt.

Megvárjuk míg a sütemény és az öntet is kihűlt, majd az isteni málnás szószt az elképesztően könnyű süteményre öntjük és szabad utat kapunk az ízek tengerére. :)




sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás