Gluténmentes csokitorta

Megint egy évvel öregebb lettem és bölcsebb is talán... :)
Ez volt az első év, hogy saját magamnak készítettem a szülinapi tortámat... már egy ideje szinte mindenkinek én készítem a családban, gondoltam, én se legyek ez alól kivétel. :D
Egy egyszerű, hagyományos, de nagyon finom csokitortát képzeltem el, a tetején egy kis Toffifee-vel felturbózva. Bele is csempésztem volna egy kis karamell-ízt, de azért nálunk nem mindenki van oda, ezért ez kimaradt. :)
A 20 cm átmérőjű szilikon tortaformámban ismét sütöttem 2 db 3 tojásos piskótát az alábbi recept szerint:

Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3,5 ek. rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes süteményliszt)
  • fél csomag gluténmentes sütőpor
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, majd mikor már kezdett megkeményedni, hozzáadtam 1 ek. cukrot és teljesen kemény habbá vertem. A tojások sárgáját felvertem a maradék 2 ek. cukorral, majd hozzáadagoltam a sütőporral elkevert rizslisztet és alaposan eldolgoztam robotgéppel. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgattam a lisztes masszába, majd a 20 cm átmérőjű tortaformámban kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Ezt készítettem el kétszer.

Hozzávalók a krémhez
  • 1 cs. gluténmentes vaníliapuding
  • 3 ek. cukor
  • 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
Közben megcsináltam a krém alapját, ami a puding. A tejben megfőztem a cukorral, cukrozatlan kakaóporral kikevert 1 cs. gluténmentes vaníliapudingot, majd hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt, felvertem a tejszínt, majd robotgéppel átdolgoztam a pudingot is, hogy csomómentes legyen, és a pudingot a tejszínhez adagoltam, közben a robotgéppel folyamatosan kevergettem.
Amikor kihűltek a piskótalapok, mindkettőt kettévágtam és megtöltöttem a krémmel, majd kívülről is bevontam. A tetejére olvasztott csokit csurgattam és picit hagytam a szélein lefolyni. A torta szélét habzsákba töltött krémmel, valamint Toffifeevel díszítettem, a közepére pedig apróra tört Toffifeet szórtam.
Isteni lett. :)






Share:

7 hozzászólás

  1. Mennyi csokit kell olvasztani a tetejére? Tej- vagy étcsokoládé?

    VálaszTörlés
  2. Mennyi csokit kell olvasztani a tetejére? Tej- vagy étcsokoládé?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlés kérdése, én étcsokit használtam és kb. egy táblányit olvasztottam fel. :)

      Törlés
  3. Szia Dóri!

    Milyen hőfokon sütötted a piskótákat?

    Köszi, Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én 180 fokon kezdtem, aztán 140-en folytattam🙂

      Törlés
  4. A torta nagyon szép , de hogyan vágod el a 3-tojásból sütött piskóta lapot , mert ez eleve vékony ,nekem nem sikerült,így inkább 3 -lapot sütök .És a krém is elég bele ,nekem egy csomag puding porból szét folyik az egész . Milyen pudingport használsz ? Köszönöm !

    VálaszTörlés
  5. Leírásban benne van, hogy 2 piskótát süt.

    VálaszTörlés