Sütőtökös latte (Pumpkin spiced latte)

Már évek óta hallom, hogy a Starbucksban mennyire isteni a pumpkin spiced latte, és mennyire szomorú, hogy csak ősszel lehet ezt a finomságot venni. Egyszer sem ittam még Starbucks kávét, nem hogy pumpkin spiced latte-t, de nagyon furdalta az oldalam a kíváncsiság, hogy milyen lehet ez a sütőtökkel ízesített kávécsoda. Így hát kipróbáltam. :)
Készítettem egy ízes sütőtökpürét, ezt egy kis üvegben betettem a hűtőszekrénybe, így egy darabig még ízesíthetjük a megszokott kávénkat egy kis sütőtöksziruppal. :)

Hozzávalók a sütőtökkrémhez
  • 150 g sütőtökpüré
  • 25 g cukor
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék (ebben minden benne van, ami jó)
  • 1-2 csipet fahéj
  • 0,75 dl víz
Mindezt jól összekevertem, majd feltettem a tűzhelyre és kb. 15 percig rotyogtattam, persze közben bele-bele kevertem. Miután összefőtt az egész, még egyszer botmixerrel átmentem rajta, hogy még homogénebb állaga legyen, leszűrtem, majd eltettem egy kis üvegcsébe.
Amikor lattét készítünk, akkor félig töltjük a bögrénket tejjel, mehet bele a kávé, majd 1 púpos teáskanál ebből a fűszeres sütőtökkrémből. Jól összemelegítjük így a kávés-tejes-sütőtökös löttyöt, majd a tetejére tejszínhabot nyomunk - mi még egy kis karamellszósszal is megbolondítottuk, mert ínyencek vagyunk. :)


Share:

2 hozzászólás

  1. Ezt én is nagyon imádom, már alig vártam, hogy végre hozzanak a boltba mézeskalács fűszert (ezt miért nem árulják egész évben?). Kár, hogy a növényi tejeket nem lehet jól habosítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom, ősszel és télen majdnem mindenbe csempészek egy kis mézeskalács fűszert. (Tavaly előre gondolkodtam, és bevásároltam előre egész évre. :D )
      Ezt én sem habosítottam, tejszínhabot nyomtam a tetejére. Valahol láttam, hogy lehet rizs(tejszín)habot kapni, azt próbáltad már? :)

      Törlés