DECEMBER 14. - Gluténmentes meggyes kosárkák rizslisztből

Imádom az ilyen kis pite jellegű süteményeket és az a tök jó bennük, hogy ízlés szerint alakíthatóak. Ezért most tészta receptet nem is írnék hozzá, bármilyen linzer, pite vagy keksz alapot használhattok, amit szerettek. Én a rizslisztes mézeskalács receptjét vetettem be, ugyanis így "karácsonyízű" lesz a tésztánk, ami tökéletesen passzol a kicsit savanykás meggyes töltelékhez.
A rizslisztes mézeskalács receptjét ITT találjátok.
De ha nem szeretnétek mézes pite alapot, akkor akár a rizslisztes linzert is bevethetitek. Recept ITT. Sőt, én valamilyen diós keksz alapot is el tudok képzelni hozzá, vagy egy sima linzert egy kis fahéjjal megbolondítva, úgyhogy tényleg csak a fantázia szab határt annak, hogy hogyan is szeretnénk a saját ízlésünknek megfelelően elkészíteni. :)

A töltelék a következőképpen alakult:
Hozzávalók
  • 230 g meggy (befőtt)
  • 50 ml a befőtt levéből
  • 3 ek. cukor
  • 0,5 citrom leve
  • 100 ml víz
  • 20 g gluténmentes vaníliás pudingpor
A meggyet a levével együtt feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd összeforraljuk. A pudingport csomómentesre keverjük a vízzel, majd ráöntjük a meggyre és sűrű tölteléket főzünk belőle. Ha kész, félretesszük hűlni.

A tésztát rizslisztezett deszkán kinyújtjuk, majd körlapokat szaggatunk belőle, amit muffinformákban elrendezünk. A maradék tésztából csillagokat szaggatunk.
Megtöltjük a muffinformába tett kis körlapokat a töltelékkel, majd mindegyik tetejére helyezünk egy csillagot. Megkenjük a tetejüket tojással és 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük! :)




Share:

0 hozzászólás