Danone allergén információ

Sokszor érkezett hozzám kérdés azzal kapcsolatban, hogy a Danone termékeit fogyaszthatjuk-e. Hogy biztos választ tudjak adni, megkérdeztem a gyártót:

"Termékeink csomagolásán minden esetben jelezzük - törvényi előírás alapján - az allergén anyagok direkt vagy keresztszennyeződésből származtatható előfordulását.
Szeretnénk az alábbiakban összefoglalni termékeink allergén tartalmára vonatkozó aktuális információkat Önnek.

Bizonyos natúr termékeink jelenleg olyan gyártó soron készülnek, melyen garantáltan nem gyártanak egyéb gluténtartalmú terméket. Ezen termékeink: Activia Pille natúr, Danone natúr joghurt, Kefir kis és nagypoharas kiszerelése is, valamint ízesített termékeink közül az összes Actimel, Danonino és Danette. Ennek ellenére e fenti termékek sem definiálhatóak gluténmentes termékként- mint ahogy a csomagoláson sem kommunikálunk termékeink gluténmentességére- mivel ehhez törvényi előírásban szereplő extra vizsgálatok elvégzése szükséges.
Kivételt képez az Activia Krémes natúr joghurtunk, melyben keresztszennyeződésből származó glutén nyomokban előfordulhat.
A többi ízesített - gyümölcsös joghurtunkban azonban előfordulhat nyomokban glutén. Rostos joghurtjaink a hozzáadott gabonák miatt, közvetlenül tartalmaznak glutént.
Mivel a portfoliónk folyamatosan változik, így idővel előfordulhat, hogy bizonyos termékeink már tartalmaznak glutént, akár nyomokban is, ez pedig komoly gondot okozhat a gluténra érzékeny fogyasztóinknál. Ezért bármilyen kérdése vagy kételye van kedves glutén érzékeny fogyasztóinknak, a danoneinfo@danone.hu email címen vagy a 06-40-44-11-44-es telefonszámon tudnak érdeklődni jelenlegi termékeink allergén státuszáról. Valamint, termékeink csomagolásán a 1169/2011-es jelölési rendelet értelmében minden esetben feltüntetjük az előforduló vagy nyomokban előforduló allergén anyagokat."

A csomagoláson tehát feltüntetik, ha összetevő, vagy akár keresztszennyeződés útján kerül(het) glutén a termékbe.




sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás