Gluténmentes almás kekszgolyók
Nagyon szeretem a kekszgolyókat. Egyrészt, mert hihetetlen hamar elkészülnek, másrészt mert nagyon finomak, harmadrészt pedig ilyenkor mindig bevethetem a menő házi készítésű darált kekszemet. Készült már hagyományos verzió, simán, meggyel, kávés-karamellás változat, cake-pop imitáció... most pedig ősz van, hát almás verzió készül!
Fogtam egy almát, megmostam, meghámoztam és lereszeltem. Hozzáadtam 15 dkg darált kekszet (menő kekszrecept ITT), egy csapott tk. porcukrot, fahéjat ízlés szerint, majd kb. 2 ek. házi baracklekvárt. Alaposan átgyúrtam és kedves kis gombócokat formáztam belőle.
Egy kis cukrozatlan kakaóport elkevertem egy kevéske darált keksszel - hogy ne legyen annyira tömény és ebben forgattam meg a golyókat. Jó tanács: nekem így is tömény volt a kakaó, legközelebb Nesquikben forgatom. :D
A golyók pedig valami isteni finomak lettek! Alma + fahéj + lekvár --> ŐSZ ÍZ
2 hozzászólás
Hmmm, én is kipróbálom az unokámnak! biztosan ízleni fog, mert minden alkotórészét külön is szereti :)
VálaszTörlésNagyon örülök, remélem, ízleni fog! :)
Törlés