Thai csirke gluténmentesen

Ezt a fogást Kriszta készítette, nagyon gyors és nagyon egyszerű, egy rohanós hétköznapra tökéletes, és közben kicsit különleges is. :)
0,5 kg csirkemellet megmosunk és felkockázunk, majd olajon fehérre sütjük. Ha kész, akkor mehet rá 1 cs. thai zöldségkeverék (fagyasztottan) és 25 g thai fűszerkeverék (ha nem tudtok beszerezni, akkor össze is állíthatjátok házilag az alábbi összetevők segítségével:
só, bors, fokhagyma, bazsalikom, chili, gyömbér, római kömény, paprika, koriander levél, szegfűbors, kurkuma - ezek keverékéből lesz szükségünk 25 grammra).
Mi EZT a fűszert használtuk, megkérdeztem a gyártót a keresztszennyeződés esetleges fennállásáról, és nagyon korrekt választ kaptam. Az üzemben egyáltalán nincs glutén, így nem áll fenn a keresztszennyeződés veszélye, allergének közül szezámmagot és mustármagot tartalmazhat nyomokban a fűszer.
10-15 percig együtt sütjük, majd készen is vagyunk. :) Tálaláskor lehet rá egy kevéske citromlevet facsarni, ez ízlés kérdése.

Ugye milyen egyszerű?



 sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Kedves Dori! Mindig olvasom a glutenments receptjeidet' es ebol keszitem a lanyomnak a finom eteleket!! Eszt koszonom neked !Ilona!

    VálaszTörlés