Gluténmentes kakaós túrós süti
Anya legutóbb ezt a sütit készítette hétvégén, és valamiért nem fogadtam kitörő örömmel - mondván, nem tartozik a kedvenceim közé. Aztán mikor kisült, azért lecsúszott egy szelet, meg ebéd után még 2-3, szóval a kezdeti ellenállás ellenére tökéletesen kijöttünk egymással. Mégis szeretem.
30 dkg Mester süteménylisztből, 15 dkg cukorból, 3 dkg kakaóból, 20 dkg Liga margarinból, 1 tojásból, 1 cs. sütőporból és 1 kk. tejfölből gyúrunk egy jó állagú tésztát. 1/4-ét leválasztjuk, a nagyobb részét pedig kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára tesszük.
A töltelékhez 50 dkg túrót, 1 cs. vaníliás cukrot, 15 dkg porcukrot, 1 cs. gluténmentes vaníliás pudingport, 4 tojás sárgáját és 5 dkg margarint összekeverünk, majd a 4 tojás fehérjét külön felverjük, óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez és elegyengetjük a tésztán. A megmaradt tésztából pedig foltokat gyártunk a tetejére.
175 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsül, érdemes figyelni a tetejét, a túrós réteg a széleken elkezd gyönyörű aranybarnára pirulni. :)
Mi viszonylag laposan szeretjük ezt a sütit, de a tepsi méretével lehet szabályozni, hogy mennyire szeretnénk magas, vagy alacsonyabb végeredményt.
Szerintem elképesztő jól néz ki. :)
0 hozzászólás