Kalifa allergén információ


Nagyon sok fejtörést okozott az - kérdések alapján megállapítottam, nem csak nekem - hogy lehet-e a Kalifa termékeket fogyasztani. Emlékszem, az újévi lencse idején többen vásároltatok Kalifa lencsét, hiszen nem volt ráírva semmi gyanús, mégis több búzaszemet találtatok benne. És ha a lencsében minden infó feltüntetése nélkül búza van, akkor mi garantálja, hogy a többi termékbe nem kerül?
A honlapon azonban minden kérdésre választ kapunk, INNEN letölthetitek az allergén mátrixot.. Nagyon fontos táblázat bal felső cellájában látható mondat, miszerint a mátrix összetevők szerint osztályozza az allergéneket. Tehát itt a keresztszennyeződés nincs belevéve. Láthatjuk, hogy összetevők szerint a karamellás popcorn és a mézes, pörkölt földimogyoró tartalmaz glutént. Na, de mi a helyzet a keresztszennyeződéssel?
És itt lép képbe a számunkra legfontosabb infó, amit a táblázat alatt találtok:

"Azonban a csomagolás során a felsorolt allergénekkel a legnagyobb gondosság ellenére is előfordulhat keresztszennyeződés."

"**A betakarított natúr magvak a betakarítás, tárolás során szennyeződhetnek más glutént tartalmazó vagy más allergén magvakkal, ezért fogyasztás előtt átválogatása bizonyos esetekben mosása szükséges!"

Tehát mindegyik termék tartalmazhat glutént, hiszen a keresztszennyeződés veszélye fennáll.
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás