Wrigley - Orbit gluténmentesség


Felkerestem a Wrigley Hungaria Kft-t is gluténmentesség szempontjából, hogy a termékeiket lisztérzékenyek is fogyaszthatják-e?
Elég érdekes választ kaptam:

"Azt szeretnénk, hogy a lehető legtöbb embernek legyen lehetősége a Wrigley termékeit élvezni, ezért sokat dolgoztunk azon, hogy termékeink a legtöbb táplálkozási irányelvnek megfeleljenek. Éppen ezért minden olyan, az EU allergén listáján szereplő összetevőt jól látható módon feltüntetünk a termékek csomagolásán, melyeket termékeink tartalmaznak.
Igyekszünk elkerülni a gluténtartalmú alapanyagok használatát, ahol azoknak nincs funkcionális céljuk vagy helyettesíthetők gluténmentes variánssal. Ugyanakkor amikor a gluténtartalmú alapanyagok használata elkerülhetetlen a termék íze szempontjából, akkor ezt kivétel nélkül feltüntetjük a címkén az összetevők között, hogy biztosítsuk a fogyasztóinknak a hiteles, megbízható információkon alapuló döntést.

Azon termékek esetében, melyeknél nincs feltüntetve az összetevők között, a késztermék potenciális gluténtartalma 100mg/kg alatt van.
Mindezek miatt az élelmiszer érzékenységgel rendelkező fogyasztóinknak mindig azt tanácsoljuk, hogy olvassák el a termékeinken lévő címkét, és egyeztessenek az orvosukkal a felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban."

Ha nincs feltüntetve az összetevők között a glutén, akkor 100 mg/kg alatt van a gluténtartalma... tudjuk, hogy egy termék 20 mg/kg gluténtartalom alatt számít gluténmentesnek, tehát sajnos abban az esetben, ha nincs ráírva semmi gyanús, akkor sem gluténmentes. Pedig az elején pont azt írták, hogy ez EU allergénlistáján szereplő összetevőket jól látható módon feltüntetik a csomagoláson.
sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. fú, ezt jó tudni! Eszembe nem jutott még megnézni a rágó papírját... nem gondoltam volna... Jó, hogy megírtad, köszönöm! Amúgy van olyan rágó, ami tuti gluténmentes? Vagy a tictac az? (most nincs itthon, majd böngészgetem a boltban, de hátha van bevált tuti termék)

    VálaszTörlés