Gluténmentes sonkás-mustáros rakott tészta

Az internetet böngészve rátaláltam erre a receptre, és el is mentettem, mivel rohanós hétköznapokra tökéletes. :) Már előző este elő lehet készíteni, mehet a hűtőbe, másnap csak meg kell sütni és kész is! Mi két főre készítettük, így a recept csak egy kisebb adag lesz az eredeti recept apróbb módosításaival.
250 g gluténmentes tésztát megfőztem, és hagytam kihűlni - másnapra készült, így nem akartam melegen összetrutyizni a többivel, úgyis a hűtőben töltötte az éjszakát.
Kevéske olajon megpirítottam egy pici fej apróra vágott hagymát, majd hozzáadtam 120 g sonkát is felkockázva és kicsit összesütöttem őket. Ezt a párost is hagytam hűlni, addig készült a szósz. Egy pohár tejfölbe beletettünk 1,5 ek. mustárt, 80 g krémsajtot, alaposan elkevertük, majd egy kis ételízesítővel és fokhagyma granulátummal ízesítettük. 
Összekevertük a tésztát a sonkás hagymával és a tejfölös szósszal, majd Jénai tálba tettük, megszórtuk a tetejét reszelt sajttal, és másnap 175 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttük.
Fincsi lett. :)



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Ez is szuper,csak nincsen.még-gluténmentes tésztám.De elmentem ezt.Köszi!

    VálaszTörlés