Gluténmentes almás pite

Szintén egy videós recept, de megírom a bejegyzést is, mert talán így a hozzávalók átláthatóbbak. :)
Kedvenc almás piténk, ha Nálatok még nincs kedvenc, akkor ajánlom! ;)

Először elkészítjük a tölteléket, hogy picit hűlhessen!
Hozzávalók:
  • 6 alma
  • 1 citrom leve
  • 1,5 dl víz
  • 3 ek. cukor
  • 0,5 dl víz + 1 cs. vaníliapuding
  • 20 g margaron
  • fahéj
Az almákat meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, betesszük egy lábosba, ráöntjük a citrom levét, 1,5 dl vizet és 3 ek.cukrot, majd elkezdjük főzni. Amikor már picit "megrottyant", ráöntünk 0,5 dl vízben elkevert vaníliapudingot, és besűrítjük vele. Mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről, beletesszük a margarint, elkeverjük, majd fahéjjal alaposan megszórjuk, szintén elkeverjük és félretesszük hűlni.

Jöhet a tészta!
Hozzávalók:
  • 150 g Mester család süteményliszt
  • 100 g Nutri Free Mix per Pasta Fresca
  • 50 g cukor
  • ízlés szerint vaníliáscukor
  • 110 g margarin
  • 1 tojás
Minden hozzávalót egy tálba teszünk és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Rizsliszttel szórt nyújtólapon vékonyra nyújtjuk, majd margarinnal kikent, rizsliszttel szórt pitetésztába tesszük. A szélén a felesleget levágjuk, abból tetszés szerinti formákat szaggatunk a díszítéshez. 
A tésztával kibélelt formába öntjük a tölteléket, a tetejét díszítjük, lekenjük egy ek. tejjel elkevert tojássárgájával és 175 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük, ennyi idő alatt szépen megpirul a teteje. :)


Itt pedig videóban is megnézhetitek az elkészítését:

sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás