Gluténmentes zabpelyhes muffin
A gluténmentes zabpehelyből készült reggeliötletes videó egyik szereplője, az én nagy kedvencem! :) Ha nem kéne 30 percet várni a sütés miatt, akkor szerintem minden reggel ezt enném - csak én sajnos tipikusan az az ember vagyok, aki felkel és már rögtön farkaséhes. Én ebből négyet eszem reggelire (+egy nagy bögre tejeskávé is lecsúszik mellé), így ahhoz írom le a receptet.
Hozzávalók:
- 4 ek. gluténmentes (!) zabpehely
- 1 tojássárgája
- 0,5 kk. méz
- 1 dl tej
- étcsoki
- gyümölcs
175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Fincsi :)
2 hozzászólás
Szia!
VálaszTörlésA fent látható képekkel ellentétben, nekünk teljesen beleragadt a papírba a kész muffin. Kanállal is csak egy részét tudtuk kiszedni :(
Mindent a leírás szerint csináltunk. Van esetleg tipped, hogy mivel lehet javítani a muffin állagán?
Köszönöm!
Péter
Szia Péter,
TörlésÉn szilikon muffinformában sütöttem őket, nem tettem papírba. Ebben a videóban látszik, hogyan készült:
https://www.youtube.com/watch?v=BRoWsC0ycTQ