Gluténmentes zabpelyhes muffin

A gluténmentes zabpehelyből készült reggeliötletes videó egyik szereplője, az én nagy kedvencem! :) Ha nem kéne 30 percet várni a sütés miatt, akkor szerintem minden reggel ezt enném - csak én sajnos tipikusan az az ember vagyok, aki felkel és már rögtön farkaséhes. Én ebből négyet eszem reggelire (+egy nagy bögre tejeskávé is lecsúszik mellé), így ahhoz írom le a receptet.

Hozzávalók:
  • 4 ek. gluténmentes (!) zabpehely
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 kk. méz
  • 1 dl tej
  • étcsoki
  • gyümölcs
A tojássárgáját, a tejet és a mézet kikeverjük, majd 4 muffinformába 1-1 ek. gluténmentes zabpelyhet kanalazunk. Elosztjuk rajta az előbb elkészített lötyit, majd ízlés szerint csokit, gyümölcsöket teszünk bele.
175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Fincsi :)




 sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

2 hozzászólás

  1. Szia!
    A fent látható képekkel ellentétben, nekünk teljesen beleragadt a papírba a kész muffin. Kanállal is csak egy részét tudtuk kiszedni :(
    Mindent a leírás szerint csináltunk. Van esetleg tipped, hogy mivel lehet javítani a muffin állagán?
    Köszönöm!
    Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Péter,
      Én szilikon muffinformában sütöttem őket, nem tettem papírba. Ebben a videóban látszik, hogyan készült:
      https://www.youtube.com/watch?v=BRoWsC0ycTQ

      Törlés