Gyors gluténmentes kakaós csiga élesztő nélkül

Imádom a péksüteményeket, csak egyet nem szeretek bennük. Mégpedig azt a 40-50-60 percet, amit várakozással kell tölteni, hogy megkeljen a tészta. Ez a kakaós csiga viszont ebből a szempontból nagyon szerencsés, hiszen élesztő nélkül készül, így csak tésztát gyúrunk, nyújtunk, töltünk, tekerünk, vágunk, sütünk. Jól hangzik, igaz?
Korábban már készítettem egy ilyen csigát, aminek receptjét Gabriella blogján találtam, most picit változtattam az összetevőkön és az arányokon.

Hozzávalók
  • 250 g túró
  • 125 g Mester család kelt tészta liszt
  • 125 g rizsliszt
  • 6 g sütőpor
  • 60 g porcukor
  • 30 g olvasztott margarin
  • 50 ml tej
  • 2 csipet só
  • Töltelékhez
    • olvasztott margarin
    • Nesquik kakaópor
Végtelenül egyszerű a dolgunk, a hozzávalókból egy nagyon jó állagú tésztát gyúrunk. A túró "nedvességétől" függően lehet, hogy picit szárazabb, vagy éppen "szottyosabb" tésztát kaphatunk, ha szárazabb, akkor kis tejföllel, kókuszkrémmel, margarinnal lehet rajta javítani, ha "szottyos", gyúrjunk még bele egy kis lisztet.
Rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk Nesquik kakaóporral. Feltekerjük és a jól ismert cérnás módszerrel leszeljük a csigákat.
175 fokos sütőben, körülbelül 20 perc alatt készen is van, így összesen maximum 50 percet vesz igénybe az elkészítése. :)

Nagyon finom a végeredmény. :)




sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Szia Dóri! Egy adagból kb. mennyi csiga jön ki? Családi ünnepségre sütném, kell a mennyiség. :) Működhet úgy is ha duplázom a mennyiségeket? Előre is köszi! :)

    VálaszTörlés