Gluténmentes gyros pitában

Bálint névnapjára készítettem, a Kinder torta előtt ez volt az ünnepi vacsink. :) Igen, február 14. Bálint nap, megint időben felkerült a recept. :D Mindenesetre azóta megemlegetjük, imádjuk, legközelebb otthon készül, mert Anyáék is látták a videót... :D

Hozzávalók
  • 300 g Nutri Free Mix per Pane
  • 4 g porélesztő
  • 0,5 ek. cukor
  • 0,5 ek. só
  • 2,5 dl meleg víz
  • 2 ek. olaj
 A száraz összetevőket elkeverjük, ráöntjük a meleg vizet, robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni, mehet az olaj, tovább dolgozzuk, majd letakarjuk és 20 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrogatjuk, majd 5 gombócra osztjuk és a gombócokat 15 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és még 40 percig kelesztjük. 250 fokos sütőbe tesszük a tepsit 7-8 percre, akkor kivesszük, megfordítjuk a pitákat, majd újabb 7-8 percre visszatesszük. Gyönyörű szépen kettéválik majd a tészta. :)
Én gyrosfűszeres csirkét, paradicsomot, tzatzikit, uborkát és lilahagymát tettem bele... ajj, de isteni finom lett! :)



Itt láthatjátok videón az elkészítést:


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás