Annyira jól sikerült a próbaverzió, hogy a recept ugyanaz maradt. Egyetlen módosítás történt az előző sütés óta: ezúttal mini kalácsokat sütöttünk.
És most Bálint is segített. :)
És most Bálint is segített. :)
Hozzávalók:
- 200 g Nutri Free Mix per Pane
- 50 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
- 30 g cukor
- 1 ek. útifűmaghéj
- 4 g porélesztő
- csipet só
- 1 tojás
- 1,5 dl meleg tej
- 1 ek. tejföl
- 1 ek. olvasztott vaj
- Kenéshez:
- 1 tojás
A liszteket elkeverjük a porélesztővel, cukorral, útifűmaghéjjal, pici
sóval, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a
tejfölt és elkezdjük összedolgozni. Időközben mehet az olvasztott vaj
is, dagasztjuk tovább, majd letakarjuk és 40-50 percet kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kevés liszttel még átgyúrjuk - egy pici még kelleni fog neki, hogy jól formázható legyen.Ebből az adagból most 3 kis kalácska készült, tehát először háromba vettük a nagy tésztagombócot, majd mindegyiket még négybe - hiszen ezúttal négyes fonást alkalmaztunk. Ezeket a csodaszép és szabályos fonásokat Bálint vitte véghez! ;)
Mikor elkészült, megkentük a tetejét tojással, picit hagytuk még kelni, majd megint átkentük és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttük őket.
1 hozzászólás
Szia ezeket a csinos papír tartókat hol lehet kapni? Nem abban sül ugye?
VálaszTörlés