Gluténmentes mini kalácsok húsvétra

Annyira jól sikerült a próbaverzió, hogy a recept ugyanaz maradt. Egyetlen módosítás történt az előző sütés óta: ezúttal mini kalácsokat sütöttünk.
És most Bálint is segített. :)

Hozzávalók:
  • 200 g Nutri Free Mix per Pane
  • 50 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
  • 30 g cukor
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 4 g porélesztő
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1,5 dl meleg tej
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • Kenéshez:
    • 1 tojás
A liszteket elkeverjük a porélesztővel, cukorral, útifűmaghéjjal, pici sóval, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt és elkezdjük összedolgozni. Időközben mehet az olvasztott vaj is, dagasztjuk tovább, majd letakarjuk és 40-50 percet kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kevés liszttel még átgyúrjuk - egy pici még kelleni fog neki, hogy jól formázható legyen.
Ebből az adagból most 3 kis kalácska készült, tehát először háromba vettük a nagy tésztagombócot, majd mindegyiket még négybe - hiszen ezúttal négyes fonást alkalmaztunk. Ezeket a csodaszép és szabályos fonásokat Bálint vitte véghez! ;)
Mikor elkészült, megkentük a tetejét tojással, picit hagytuk még kelni, majd megint átkentük és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttük őket.



sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

1 hozzászólás

  1. Szia ezeket a csinos papír tartókat hol lehet kapni? Nem abban sül ugye?

    VálaszTörlés