Gluténmentes kókuszgolyó Mester család keksztekercsporból

A Mester család keksztekercsporát azt hiszem, Bálint még nálam is jobban értékeli. Pedig nem gondoltam volna, hogy ezen a téren engem überelhet akárki is. Bálint régi nagy kedvence a kókuszgolyó, de hát gluténérzékenyéknél először bizony kekszet kell sütni hozzá. (Hacsak éppen nincs otthon a menő házi darált kekszünkből.)
Most viszont a Mester család keksztekercsporával menőzünk, és percek alatt kész az áhított kókuszgolyó. :)
Hogyan?

Hozzávalók
  • 150 g Mester család keksztekercspor
  • 1,2 dl tej
  • 1 kk. Nescafé
  • rumaroma ízlés szerint
  • 60 g porcukor
  • 1-1,5 kk. eperlekvár
  • kókuszreszelék
Tudom, elsőre a tej, a kávé, a rumaroma és az eperlekvár együtt kicsit necces, de higgyétek el, fantasztikus a végeredmény! A keksztekercsport elkeverjük a porcukorral, majd az ízlés szerint hozzácsepegtetett rumaromával és hozzáadjuk a tejben feloldott kávét. Alaposan elkeverjük, majd mehet az eperlekvár is. Ne ijedjetek meg, ez egy hígabb massza lesz, mint amit képzeltetek, de kb. 10 perc alatt (vagy még annyi sem kell neki) összeáll annyira, hogy szépen lehet formázni.
Golyókat formálunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékben.
Ennyi volt az egész!  ;)


sign photo sign_zpsd9768155.png

Share:

0 hozzászólás