Gluténmentes briós
Mindig is imádtam... főleg a jó cukros részt a közepén - világ életemben nagyon egészségtudatosan étkeztem! :D
Reggelire szerintem isteni finom, főleg kakaóval, vagy tejeskávéval. Nálunk reggelire készült, kicsit korábban keltem, Bálintnak is, nekem is jutott 2-2. Jól laktunk. :)
Reggelire szerintem isteni finom, főleg kakaóval, vagy tejeskávéval. Nálunk reggelire készült, kicsit korábban keltem, Bálintnak is, nekem is jutott 2-2. Jól laktunk. :)
Hozzávalók
- 200 g Nutri Free Mix per Pane
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só
- 3 g porélesztő
- 1 ek. útifűmaghéj
- vaníliaaroma
- 1,2 dl meleg tej
- 1 tojás
- 35 g olvasztott margarin
- Kenéshez, szóráshoz
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. tej
- kristálycukor
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a meleg tejet, a tojást, majd robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Mehet bele a vaj, vagy margarin, tovább dolgozzuk, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, ha kell - nem elég formázható - még gyúrunk bele egy picike lisztet. A tésztagombócot 4 felé osztjuk, mindegyiket kisodorjuk és feltekerjük. Megkenjük őket a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Isteni finom! :)
2 hozzászólás
Nagyon hálás lennék ha a Briós tésztám sikerülne ! Csak azt szeretném kérdezni hogy puhának megmarad legalább két- három napig?
VálaszTörlésEzt szivessen megnégném videós segítséggel. Hogy kell a brióst formázni?
VálaszTörlés