Lekváros levél RIZSLISZTBŐL

A rizslisztes péksütik nálunk sosem fognak kimenni a divatból, ugyanis a gluténmentes finomságokhoz képest olcsón előállíthatóak és nagyon finomak. :) A kakaós csiga és túrós batyu sikerén felbuzdulva, most ugyanazzal a tésztarecepttel lekváros leveleket sütöttem, szintén isteniek lettek. ♥

Hozzávalók
  • 250 g rizsliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só (vagy egy picit több, jobban kiadja az ízeket)
  • 4 g porélesztő
  • 1 tojás
  • 1,75 dl meleg tej
  • 20 g olvasztott vaj
  • Töltelék: lekvár
  • Kenéshez: tojás
A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még egy ragacsos trutyiról van szó, akkor fog összeállni, ha az útifűmaghéj felszívja a folyadékot. Letakartam és 40-50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény.
8 egyforma négyzetet vágtam a kinyújtott tésztából, majd mindegyik közepére lekvárt tettem - kis vízzel megkentem a széleit, hogy ragadjon - és átlósan összetapasztottam a tésztát. A "levél" széleit összenyomkodtam, hogy ne fusson ki sütés közben a lekvár, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket. A tetejüket megkentem tojással, majd 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.

Egyszerű, gazdaságos, gluténmentes és nagyon finom! :)  





Share:

0 hozzászólás