Gluténmentes almás palacsinta
Palacsintaimádóknál nem csak a töltelék változik, hanem a tészta is! :) Az almás palacsinta az egyik legfinomabb változat... (bár szerintem mindig az a legfinomabb, amelyiket éppen eszem... ilyen egy igazi rajongó!) Az alma és a fahéj együtt verhetetlen páros, úgyhogy fahéjas porcukorral ajánlom, isteni! :)
Hozzávalók
- 5 púpos ek. Mester család palacsintapor
- 3 púpos ek. rizsliszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- pici só
- + víz
- 4 reszelt alma
A liszteket alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a pici sót, a tojásokat, majd elkezdjük kikeverni. Mehet bele a tej, keverjük-keverjük, hogy csomómentes legyen az eredmény. Annyi vizet adunk hozzá, hogy normál palacsintatészta állagot kapjunk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát. Szintén keverés és már süthetjük is. Arra figyeljetek, hogy ez azért vastagabb lesz, tehát valamivel több időt igényel. :)
Fahéjas porcukorral megtöltjük, majd lehet is falatozni... :)
0 hozzászólás